Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ραδιολέσχη Καστοριάς Ψηφιακός Επαναλήπτης C4FM & ANALOG

Ραδιολέσχη Καστοριάς

Ψηφιακός Επαναλήπτης C4FM & ANALOG

Η Ραδιολέσχη Καστοριάς, έχοντας βάλει σε προτεραιότητα την εισαγωγή και χρήση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας στην υπηρεσία του Έλληνα Ραδιοερασιτέχνη και μετά από την εγκατάσταση του d-star επαναλήπτη  και την σύνδεσή του με τονREF045 ήρθε η σειρά του Yaesu Fusion.

 Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την λειτουργία του επαναλήπτη φωνής Yaesu Fusion Wires-X στο ύψωμα  κορυφή του Ν. Καστοριάς και με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους της Ραδιολέσχης Καστοριάς, που από το υστέρημά τους βοήθησαν οικονομικά αυτή μας της προσπάθεια. Επίσης τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο Δημήτρη Βελισσάρη (SV1-EDZ), που με τις γνώσεις και την εμπειρία του υποστηρίζει όλες τις Ραδιοερασιτεχνικές μας ΄΄ανησυχίες΄΄.

Για όσους δεν γνωρίζουν καθόλου για τον συγκεκριμένο επαναλήπτη, υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για τον πρώτο ΄΄υβριδικό΄΄ επαναλήπτη στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας με δυνατότητα αναμετάδοσης αναλογικών αλλά και ψηφιακών σημάτων C4FM.

Τα τεχνικά στοιχειά του επαναλήπτη Yaesu Wires-x είναι τα εξής:

Διακριτικό επαναλήπτη: SV2T

Συχνότητα εκπομπής του επαναλήπτη: 439.025 MHz

Συχνότητα λήψης του επαναλήπτη: 431.425 MHz

Yπότονος λειτουργίας για αναλογική χρήση: 88.5 Hz

1η Φάση : 
Ο επαναλήπτης C4FM βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική  λειτουργία στο υψ. ΄΄Κορυφή΄΄ (1.066μ) έχοντας ενεργοποιημένη την ακόλουθη διάταξη λήψης και εκπομπής:

     Η ραδιοκάλυψη του υψ.΄΄Κορυφή΄΄ έχει ως εξής:
1.     Ν. Καστοριάς 100%
2.     Ν. Κοζάνης 25%
3.     Ν. Γρεβενών 80%
4.     Ν. Φλώρινας 10%
Επίσης καλύπτει στο 90% τον άξονα της Εγνατίας από την Σιάτιστα Ν. Κοζάνης έως το Μέτσοβο Ν. Ιωαννίνων.

2η Φάση: 
Περίπου στα τέλη Νοεμβρίου και μετά το πέρας των δοκιμών, ο επαναλήπτης C4FM, θα  λειτουργήσει  στο όρος Βέρνο (Βίτσι 2.126μ). 


Ευπρόσδεκτοι όλοι οι κάτοχοι ψηφιακών πομποδεκτών C4FM, να συμμετάσχουν μαζί μας στις δοκιμές της νέας ψηφιακής πλατφόρμας YAESU SYSTEM FUSION.

Υπενθυμίζουμε πως ανάλογα με το είδους της διαμόρφωσης που ενεργοποιούμε τον επαναλήπτη, θα μας αναμεταδώσει και με το αντίστοιχο mode.

Οι χρήστες με δυνατότητα ψηφιακής μετάδοσης, θα πρέπει να επιλέξουν τη λειτουργία Auto Mode στον πομποδέκτη τους, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και στις συνομιλίες των χρηστών με FM αναλογική διαμόρφωση.

 

Καλές δοκιμές λοιπόν και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την τεχνική ομάδα της Ραδιολέσχης  για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Με εκτίμηση

το ΔΣ και η Τεχνική  ομάδα της Ραδιολέσχης Καστοριάς


Καλα qso 73

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου